Comandă telefonic 0770 948 211 Contul meuDespre noiContact
MeniuCăutare
VerbaVolant.ro
Discheta Verbelor
Discheta verbelor neregulate – limba engleză - Ediția 2019
Adauga la Wishlist
Discheta verbelor neregulate – limba engleză - Ediția 2019

Discheta verbelor neregulate – limba engleză - Ediția 2019

25.00 Lei

SKU: 9789738828285

Cantitate:

Discheta verbelor – limba engleză prezintă 120 de verbe neregulate, selectate după criteriul frecvenţei de utilizare în limba engleză britanică.

Pe verso este prezentată o selecţie de verbe neregulate compuse sau derivate. Tot aici se regăsesc verbe frecvent utilizate ca become, forget sau understand.

Discheta este tipărită pe carton dublu cretat mat de 300 g/mp, are dimensiunea de 21cm/21cm şi este însoţită de un plic de protecţie de carton.

Descriere

Discheta verbelor – limba engleză este o semi-jucărie, la fel ca toate piesele din serie. Are un disc rotitor, cu ferestre – în care pot fi citite informaţiile căutate şi are un joyful design.

Dincolo de acest aspect de jucărie, discheta este o lucrare serioasă, cu multă informaţie utilă şi sistematizată eficient.

 

Principalele lucrări consultate au fost dicţionare de referinţă cum ar fi Longman, Cambridge, Oxford – pentru Engleza britanică, sau Merriam Webster – pentru Engleza americană. Transcrierea fonetică este în conformitate cu Codul IPA.

 

Elementul central al dischetei sunt cele două coroane circulare de verbe dispuse în jurul discului rotitor.

 

Pe coroana interioară sunt prezentate 60 de verbe neregulate (bear (1) – lose (60)), ordonate alfabetic în sens invers acelor de ceasornic, iar pe coroana exterioară – alte 60 de verbe (make (61) – write (120)), ordonate alfabetic în sensul acelor de ceasornic.

 

Pentru fiecare verb selectat, în ferestrele discului pot fi citite formele de Past tense, Past participle, Present participle (ing form) şi Transcrierea lor fonetică.

 

Aceaste 120 de verbe neregulate au fost selectate după criteriul frecvenţei de utilizare în limba engleză britanică.

 

Verbele auxiliare (to be, to have, to do) sunt sistematizate explicit pe discul rotitor, iar verbele modale au caseta lor specială, pe verso, unde sunt prezentate sintetic.

O categorie aparte de verbe neregulate, care au forme identice pentru Infinitive, Past tense şi Past participle, se află pe disc.

O selecţie de verbe neregulate compuse sau derivate este prezentată pe verso. Tot aici se regăsesc verbe frecvent utilizate ca become, forget sau understand.

 

Atenţie la codurile de culoare!

 

Verbele scrise cu font albastru au şi forme regulate, utilizate în paralel (d.ex. dreamdreamt, dreamt sau dreamed, dreamed)

Verbele prezentate pe un fond de culoare au corespondente verbe regulate – grupate pe verso (d. ex. lie, lain, laina zăcea şi lie, lied, lieda minţi sau find, FOUND, founda găsi şi FOUND, founded, foundeda fonda).

 

Modelul actual al Dischetei verbelor – limba engleză utilizează principiul de prezentare a informaţiei pe două coroane circulare pentru care a fost acordat Brevetul de invenţie nr. 118040.

 

Detalii tehnice.

Discheta este tipărită pe carton dublu cretat mat de 300 g/mp, are dimensiunea de 21cm/21cm şi este însoţită de un plic de protecţie de carton.

Editura VERBA, copyright 2019.

Verba volant, scripta manent
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRContact
Copyright 2021 VerbaVolant.ro. Toate drepturile rezervate.