Comandă telefonic 0770 948 211 Contul meuDespre noiContact
MeniuCăutare
Engleză

Verbele neregulate în Engleză - ce sunt și cum se conjugă?

Verbele neregulate în engleză sunt cel mai greu de învățat! Dar, totuși, există o metodă simplă și rapidă prin care le poți memora. Află cum anume!

Salutare, dear english student.
Eu sunt Laura și te voi însoți în călătoria ta spre un nivel cât mai avansat al limbii engleze.

Dacă ai ajuns pe această pagină căutând informații despre verbele neregulate în engleză, cel mai probabil acestea chiar îți dau dureri de cap. Știi că trebuie să înveți verbele neregulate pe de rost, nu? Presupun că teacher ți-a comunicat deja acest lucru. Totuși, te-ai gândit că ar fi cu noroc dacă ai găsi pe internet o metodă mai inteligentă și mai rapidă de a memora formele verbelor neregulate, nu-i așa? Și bine ai făcut!

Din fericire, chiar există o astfel de metodă, despre care aș vrea să îți vorbesc în acest articol.
Dar, să luăm lucrurile pe rând, pentru a mă asigura că vei asimila corect toată informația despre conjugarea verbelor neregulate în limba engleză.

Așadar, iată ce vei afla citind acest articol:

 

Ce sunt verbele neregulate în engleză?

 

Dacă ne gândim la definiția cuvântului neregulat, acesta înseamnă ceva care nu este conform standardelor acceptate sau normale.

 

Deci, dacă te-ai întrebat „Ce sunt verbele neregulate în engleză?”, ei bine acestea sunt acele verbe care acționează în afara normelor tipice ale limbii engleze.

 

Dar haide să vorbim puțin la început despre verbele regulate, ca să fie cât mai clară distincția dintre cele două tipuri de verbe, regulate și neregulate.

Așadar, limba engleză are în prezent două tipuri de verbe: verbe regulate și verbe neregulate.

Verbele regulate sunt acele verbe care pot fi conjugate la PASTE TENSE ȘI PAST PARTICIPLE prin simpla adăugare la final a sufixului ”ED”

De exemplu: "I walk" (Eu merg - present tense) devine "I walked" (Eu am mers - past tense).

Spre deosebire de verbele regulate, verbele neregulate se formează după propriile reguli, adică au propria conjugarea la PASTE TENSE și PAST PARTICIPLE.

Haide să luăm ca exemplu verbul to drink (a bea):
Nu poți transforma "I drink green tea," in "I drinked green tea."
Pentru Past Tense vei spune: "I drank green tea."
Verbul to drink face parte din clasa verbelor neregulate în engleză, deoarece iși schimbă forma din drink în drank, și nu din drink în drinked.

 

Conjugarea verbelor neregulate în limba engleză

Orice verb care nu se conjugă (la Past Tense și Past Participle) prin adăugarea sufixului ”ed”, precum „to walk” este un verb neregulat. Deoarece nu există reguli pentru conjugarea verbelor neregulate, formele acestora trebuie învățate și memorate, cu atât mai mult cu cât sunt cele mai frecvent utilizate verbe în vorbirea curentă.

 

Listă verbe neregulate în limba engleză

Să știi că există multe verbe neregulate în limba engleză și majoritatea dintre ele sunt verbe uzuale, așadar vei fi nevoit să le înveți pentru a le folosi corect în vorbire.

Un alt aspect important de menționat este că există verbe cu forme diferite de Past Tense și Past Participle, dar există și verbe la care formele se scriu la fel, dar se pronuntă diferit.

Cel mai bun exemplu este verbul ”to read” cu formele de Past Tense și Past Participle read, read (citire: rid, red, red).

În continuare vreau să îți arăt cum să înveți formele verbelor neregulate în engleză fără să ai nevoie de o listă interminabilă de verbe neregulate. Poate fi mai simplu de atât, și mult mai rapid.
Așadar, urmărește-mă în continuare.

 

Cum să înveți formele verbelor neregulate în limba engleză simplu și rapid?

Așa cum am tot repetat până acum, deoarece nu există niște reguli de conjugare în cazul verbelor neregulate în engleză, acestea trebuie memorate de pe rost. Știu, nu e chiar cel mai plăcut lucru să tocești la infinit formele unor verbe, chiar dacă știi că este obligatoriu pentru a învăța să vorbești corect limba engleză. De aceea, este important să știi cum să înveți eficient pentru a-ți ușura munca și a economisi timp. Îți voi explica în continuare cum poți face acest lucru.

Atunci când înveți formele unui verb neregulat, asigură-te că ai memorat corect toate cele trei forme (infinitiv, past tense, past participle) pentru a le putea folosi corect sau a le recunoaște cu ușurință și a nu face greșeli în scriere sau în vorbire.

Exemple:

To Drink:

To Go:

To Swim:

To Have:

To Be:

Așa cum îți spuneam, este important să știi cum să înveți eficient pentru a-ți ușura munca și a economisi timp. Iată cum poți face acest lucru.

Deși există multe metode de a învăța sau de a toci, o metodă simplă și rapidă, care și-a dovedit în timp eficiența este utilizarea Dischetei verbelor neregulate în Limba Engleză. Aceasta este un instrument extrem de util, cu o simplă rotire a discului vei putea citi formele verbale de past tense, past participle și present participle (ing form) ale verbului selectat.

 

Utilizarea dischetei cu conjugarea verbelor neregulate în limba engleză te ajută să găsești și să reții foarte rapid formele verbelor neregulate.

 

Discheta verbelor neregulate din limba engleză conține 120 cele mai frecvente verbe neregulate în limba engleză britanică, verbe regulate, auxiliare și modale, prezentate într-o formă ingenioasă și foarte practică.

 

Nu vei mai avea nevoie de o listă interminabilă cu verbe neregulate în engleză printată de pe internet sau copiată din cărți. Vei avea la îndemână un instrument didactic cu o formă foarte practică și atractivă.

 

Află mai multe despre Discheta verbelor neregulate în Limba Engleză - Ediție nouă

La final, aș vrea să îți propun câteva exerciții pentru consolidarea cunoștințelor.
Completează spațiile libere folosind forma de Past tense sau de Past participle a verbului din paranteză.

1. It has been ages since I last ……………… him. (see)
2. The old man has ……………….. better days (see)
3. The cat ………………. all the milk. (drink)
4. The child has ………………… all the milk. (drink)

Răspuns:
1. It has been ages since I last saw him.
2. The old man has seen better days
3. The cat drank all the milk.
4. The child has drunk all the milk.

Dacă informațiile și sfaturile mele ți-au fost utile, dă mai departe acest material printr-un share pe pagina ta de social media.

Dacă ai întrebări sau sugestii, te rog folosește secțiunea de comentarii de mai jos.

Mult succes,

Laura

 

Adaugă comentariul tău
Verba volant, scripta manent
Verba Business & ConsultingTermeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRContact
Copyright 2024 Învață rapid și ușor conjugarea verbelor - Editura Verba. Toate drepturile rezervate.